Events
Vánoční koncert Basfifa ve Slivenci 10.12.2023
Vánoční koncert Basfifa ve Slivenci 10.12.2023

Vánoční koncert Basfifa ve Slivenci 10.12.2023

Event ended
Dec 10, 2023 (4:30 PM - 8:00 PM)
Hostinec U Bůčka, Praha – Slivenec

Event Detail

Vánoční koncert Basfifa ve Slivenci 10.12.2023 od cca 17:30 hodin v hostinci U Bůčka, Praha-Slivenec. Koncert pro radost pořádá slivenecký rodič. Vstupné dobrovolné.
Projekt je podpořen v rámci poskytnutí účelové dotace (grantu) na podporu kultury, sportu, zájmových a výchovně vzdělávacích aktivit dospělých a dětí z rozpočtu Městské části Praha – Slivenec v roce 2023.
BASFIFA - komorní soubor Praha
Soubor byl založen v roce 1982 v tehdejší Lidové škole umění v Praze 3. Hráli v něm žáci a absolventi školy. Významnou pomoc poskytl souboru prof. Miroslav Venhoda, zasvěcený znalec staré hudby, zakladatel proslulého souboru Pražští madrigalisté a zakladatel Společnosti pro starou hudbu. V současnosti je Basfifa neprofesionálním souborem a základnu má při Základní umělecké škole v Praze 9, Učňovská 1.
Za dobu svého působení uskutečnil soubor stovky koncertů v Praze i dalších místech ČR. Na koncertních zájezdech soubor vystupoval ve Francii, Polsku, Německu, Dánsku, Švédsku, Estonsku a Maďarsku. Zvláště úspěšné byly koncerty v pražském Atriu, chrámech sv. Mikuláše, a sv. Tomáše na Malé Straně i jinde. V minulosti se soubor umístil na prvním místě v krajském kole národní soutěže Základních uměleckých škol a na druhém místě v rozhlasové soutěži Concerto Bohemia.
V repertoáru souboru je hudba českého středověku (doba Jana Lucemburského a Karla IV.), evropské renesance (autoři Luis Milan, Michael Praetorius, Wilhelm Brade, Valerius Otto, Thilmann Susato a další), a baroka (G. Gastoldi, P.J.Vejvanovský, J.K.Tolar, J.Pezelius, J. Pachelbel, B.M. Černohorský, J.S. Bach), z klasiků je zastoupen W.A. Mozart a G.F. Händel.
Významnou součástí repertoáru jsou skladby současných autorů, kteří pro soubor komponovali, např. Petr Eben, Jan Hanuš, Jiří Rada, Stanislav Jelínek, Lukáš Matoušek, Lukáš Hurník, Jan Matásek a další.
Obsazení souboru je 15 členů.
2 zobcové flétny, 2 příčné flétny, 3 klarinety, basklarinet, 3 trubky, 2 pozouny, tuba, violoncello.

Organizer info

    • Jakub Štefan
    • jakub.stefan@seznam.cz
    • +420732969520

Event Address